Termoprotectie cu vopseluri
termospumante/intumescente
Termoprotectie cu
mortare antifoc
Protectii anticorozive Ignifugare lemn
Protectie antifoc
tubulatura de ventilatie
Sablare industriala Etansare goluri de trecere Protectie antifoc
cu vata minerala


Despre protectie la foc

Termoprotectie cu vopsea termospumanta / intumescentaDescriere

Protectia la foc cu vopsele termospumante consta in protejarea suprafetelor elementelor metalice prin acoperire de tip vopsea, care expandeaza la temperatura ridicate si formeaza un strat termoizolator sub actiunea temperaturii din timpul incendiului.

Limita de rezistenta la foc este durata de timp pâna la care elementul de constructie isi pierde capacitatea de rezistenta la foc intr-un incendiu standard.

Termenul de valabilitate este limita de timp stabilita de producator pâna la care produsul/sistemul de protectie la foc isi pastreaza caracteristicile specifice.

Incendiu – ardere autointretinuta care se desfasoara fara control in timp si spatiu, care produce pierderi de vieti omenesti si/sau pagube materiale si care necesita o interventie organizata in scopul intreruperii procesului de ardere.


Documente de referinta

• Legea nr. 10/1995 – privind calitatea in constructii.
• Legea nr. 307/2006 – privind apararea impotriva incendiilor.
• Ordinul Ministrului Administratiei si Internelor nr. 163/2007 – pentru aprobarea Normelor generale de aparare impotriva incendiilor.
• Ordinul Ministrului Administratiei si Internelor nr. 87/2010 – pentru aprobarea Metodologiei de autorizare a persoanelor care efectueaza lucrari in domeniul apararii impotriva incendiilor.
• Specificatii tehnice ale vopselelor termospumante C56/1985 – Normativ pentru verificarea calitatii si receptia lucrarilor de constructii
• STAS 10166/1-1977 – Protectii contra coroziunii a constructiilor de otel. Pregatirea mecanica a suprafetelor. (ISO 8501-1)
• Normativ de siguranta a constructiilor indicativ P118-99


Precizari privind modul de efectuare a lucrarilor

Lucrarile de termoprotectie cu vopsea termospumanta sunt efectuate numai de catre personal calificat. Personalul nostru detine certificate de competenta profesionala pentru ocupatia operator termoprotectie, cod COR 713105 (fost 714109). La nivelul societatii exista personal care detine certificate de competenta profesionala, astfel incât cumulat, acopera, la nivelul suplimentului descriptiv, toate unitatile de competenta specifice.

La efectuarea lucrarilor de termoprotectie cu vopsea termospumanta se vor respecta prevederile legislatiei, normativelor, reglementarilor tehnice si standardelor in vigoare precum si specificatiile tehnice ale echipamentelor utilizate.

Oferta de protejare a structurilor metalice cu vopsea termospumanta se intocmeste dupa o analiza in care se aduna informatii privind amplasarea structurii fata de elementele de mediu, complexitatea structurii, tipurile de profile, limita de rezistenta impusa, precum si alte cerinte al beneficiarului.

 

Proiecte executateDespre noi Evenimente Contact Termoprotectie cu vopseluri
termospumante/intumescente
Termoprotectie cu
mortare antifoc
Protectii
anticorozive
Ignifugare
lemn
Sablare
industriala


Copyright 2012 Terra General Contractor