Termoprotectie cu vopsea termospumanta

Buna proiectare a cladirii, precum si intretinerea corespunzatoare a acesteia din punct de vedere al procedurilor de preventie a situatiilor de urgenta, pot face o diferenta colosala in limitarea producerii de daune in cazul unui incendiu. De aceea, este important sa cunoastem si sa aplicam solutiile de protectie adecvate fiecarui tip de cladire in parte.

termoprotectie cu vopsea termoprotectoare

Ce este protectia la foc cu vopseluri termospumante?

Protejarea elementelor de rezistenta ale cladirilor impotriva incendiilor este un procedeu care necesita atentie deosebita, indiferent de tipul sau de dimensiunea cladirii. Desi reprezinta una dintre cele mai simple metode de protectie a structurilor metalice de rezistenta in caz de incendiu, aplicarea vopselurilor termospumante sau intumescente este totodata cea mai eficienta metoda.

Cum functioneaza termoprotectia cu vopsea termospumanta?

termoprotectie-cu-vopsea-intumescenta-1

Principiul de functionare al vopselurilor termospumante sau intumescente este destul de simplu, in ciuda performantei de care dau dovada. Elementele care sustin cladirea (podele, acoperisuri, grinzi, coloane) sunt acoperite cu un strat de astfel de vopsea, ce expandeaza (se umfla) sub actiunea temperaturilor ridicate din timpul unui incendiu, formand o pelicula de cateva ori mai groasa decat cea initiala, ce actioneaza ca un scut termoizolator de protectie a substratului.

termoprotectie-cu-vopsea-intumescenta-2

Prin aplicarea acestor vopseluri intumescente, cladirea capata un anumit nivel de rezistenta la foc, fapt care poate genera un timp suficient de evacuare in siguranta a persoanelor din interior, facand totodata mai sigura interventia echipelor de salvare implicate. Cel mai important avantaj al aplicarii vopselurilor termospumante este faptul ca se poate impiedica prabusirea cladirii in astfel de situatii critice.


Precizari privind modul de efectuare al lucrarilor de termoizolare cu vopsea intumescenta

Lucrarile de termoprotectie cu vopsea termospumanta sunt efectuate numai de catre personal calificat. Personalul nostru detine certificate de competenta profesionala pentru ocupatia operator termoprotectie, cod COR 713105 (fost 714109). La nivelul societatii exista personal care detine certificate de competenta profesionala, astfel incât cumulat, acopera, la nivelul suplimentului descriptiv, toate unitatile de competenta specifice. La efectuarea lucrarilor de termoprotectie cu vopsea termospumanta se vor respecta prevederile legislatiei, normativelor, reglementarilor tehnice si standardelor in vigoare precum si specificatiile tehnice ale echipamentelor utilizate. Oferta de protejare a structurilor metalice cu vopsea termospumanta se intocmeste dupa o analiza in care se aduna informatii privind amplasarea structurii fata de elementele de mediu, complexitatea structurii, tipurile de profile, limita de rezistenta impusa, precum si alte cerinte ale beneficiarului.

serviciu-de-termoprotectie-cu-vopsea-termoprotectoare

Documente de referinta

  • Legea nr. 10/1995 – privind calitatea in constructii.
  • Legea nr. 307/2006 – privind apararea impotriva incendiilor.
  • Ordinul Ministrului Administratiei si Internelor nr. 163/2007 – pentru aprobarea Normelor generale de aparare impotriva incendiilor.
  • Ordinul Ministrului Administratiei si Internelor nr. 87/2010 – pentru aprobarea Metodologiei de autorizare a persoanelor care efectueaza lucrari in domeniul apararii impotriva incendiilor.
  • Specificatii tehnice ale vopselelor termospumante C56/1985 – Normativ pentru verificarea calitatii si receptia lucrarilor de constructii.
  • STAS 10166/1-1977 – Protectii contra coroziunii a constructiilor de otel. Pregatirea mecanica a suprafetelor. (ISO 8501-1).
  • Normativ de siguranta a constructiilor indicativ P118-99.

Bine de stiut

  • Nu modifica proprietatile mecanice ale materialelor.
  • Simplu de procesat.
  • Exista diferite tipuri de vopsele intumescente, potrivite pentru o varietate de materiale, de la otel si lemn, pana la materiale compozite si beton.
  • Rezista la temperaturi de pana al 500 °C și 620 °C in cazul otelului.
  • Are efecte asupra betonului pana la temperaturi de 350 °C și 500 °C.

Te contactam noi

Pentru orice fel de intrebare, problema, cotatie de pret sau oferta puteti sa ne contactati la numarul de telefon afisat sau prin formularul de contact.